sweet_anime_best_anime
Bun venit pe forum!
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
sweet_anime_best_anime | Reguli | Inregistrare | Login
POZE SWEET_ANIME_BEST_ANIME
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Pavel Andreea pe Simpatie
 | Femeie 20 ani Vrancea cauta Barbat 26 - 47 ani |
|
|
Bucataria traditionala japoneza Bucataria japoneza este renumita pentru modul de prezentare a preparatelor. Desi exista bucatarii mai complexe, niciuna nu poate egala simtul estetic al artei culinare nipone. Toate ingredientele sunt taiate si aranjate in mod artistic, nu doar pentru a fi placute, dar si pentru a se conforma simbolismului cultural japonez. Spre deosebire de traditiile culinare occidentale, unde se tinde spre combinarea aromelor, in Japonia mancarurile sunt compuse din alimente separate, fiecare pastrandu-si aroma si aspectul natural.
Pestele si fructele de mare au cea mai mare importanta in dieta zilnica. In piata Tsukiji din Tokyo, cea mai mare piata de peste din lume, se gasesc peste 400 specii de fructe de mare, alge marine si peste. Atmosfera agitata, labirintul de standuri pline de produse marine si miile de vanzatori si cumparatori, fac din piata Tsukiji o adevarata atractie turistica.
Tehnicile culinare variaza considerabil de la o regiune la alta. Totusi, trasatura comuna a tuturor este orezul, prezent de la micul dejun si pana la cina. In Japonia, portiile sunt intotdeauna minuscule, creand impresia ca fiecare masa este o selectie de mostre culinare, aduse pentru degustare. Japonezii nu pun mare pret pe alimentele exotice sau produsele in extra sezon, deoarece fiecare perioada a anului are specialitatile sale.
Luarea mesei este o parte importanta a culturii japoneze. Modul in care ingredientele sunt preparate, gatite si consumate este o forma de arta in care traditiile, religia si istoria joaca un rol poate mai important decat mancarea insasi. Fiecare ingredient isi are locul bine stabilit pe masa, iar in loc de furculite se folosesc betigasele. La sfarsitul mesei, fiecare invitat primeste un bol de apa calda, parfumata cu o felie de lamaie, pentru a se spala pe maini. Toate farfuriile sunt puse pe masa, astfel incat invitatii sa se poata servi, creand combinatiile dorite. Bauturile traditionale sunt sake, ceai verde, supa, care se serveste la sfarsitul mesei pentru a facilita digestia.
Este important de adaugat ca masa japoneza nu contine dulciuri, decat in rare ocazii. In general, la sfarsit se consuma un fruct de sezon (para japoneza, etc).
|
|
pus acum 16 ani |
|