sweet_anime_best_anime
Bun venit pe forum!
Lista Forumurilor Pe Tematici
sweet_anime_best_anime | Reguli | Inregistrare | Login

POZE SWEET_ANIME_BEST_ANIME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pavel Andreea Profile
Femeie
20 ani
Vrancea
cauta Barbat
26 - 47 ani
sweet_anime_best_anime / Bucataria Japoneza / Pui picant Teriyaki Moderat de ☆ღ Kikkyo ☆ღ, Joanna, Spy_may, °•.♥.•°Rosette°•.♥.•°
Autor
Mesaj Pagini: 1
suzi-chan
Vizitator



Mancarea chinezeasca cu betisoare traditionale sau tacamuri clasice, se consuma ca o curiozitate mai intii, dar imediat esti cucerit si vrei sa incerci si alte combinatii-savuroase, inedite asa cum este si acest pui picant Teriyaki. Denumirea acestui pui picant Teriyaki este o combinatie de doua cuvinte japoneze teri si yaki. Daca teri inseamna stralucire, lustru iar yaki copt, fript, va dati seama ce preparat apetisant este acest pui picant Teriyaki. Va sfatuim sa gatiti chinezeste acest pui picant Teriyaki, adica minutios si tenace iar satisfactia finala va fi maxima.


Ingrediente
4 bucati piept de pui (dezosat)

Sos pentru marinat
4 linguri sos soia
2 linguri de zahar
4 linguri sake (vin de orez) dulce
2 lingura sake (vin de orez)
1 catel (mare) de usturoi
1 lingura de ghimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
2 linguri ulei

Mod de preparare
Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si sake-ul dulce se pot inlocui cu o aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale);

Se taie carnea de pui in felii pottrivite, se aplica taieturi in diagonala cu cutitul, se inteapa cu o furculita si se pune la marinat in sosul pregatit, pentru cel putin 30 de minute;

Se pune un pic de ulei intr-o tigaie, la foc moderat si se aseaza bucatile de pui marinat in tigaie, fara a se atinge;

Se tin pe foc 2-3 minute, fara sa se intoarca pe cealalta parte;

Se trece carnea pe o farfurie si se lasa un pic sa se racoreasca, dupa care se pune la loc in tigaie, pe partea neprajita, se toarna sosul de marinat deasupra si se mai lasa la foc domol 10 minute;

Friptura astfel rezultata trebuie sa fie foarte frageda ,glazurata dar nu crocanta;

Se serveste cu orez simplu, eventual presarat cu susan sau alune prajite, felioare de castravete, rosii, patrunjel.

In loc de vin de orez, dulce putem pune visinata;

Carnea de pui va fi cu atat mai picanta si mai aromata cu cat o tinem mai mult la marinat.

pui picant teriyaki mancarea betisoare sau tacamuri clasice, consuma mai intii, dar imediat esti

6.9KB


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la