sweet_anime_best_anime
Bun venit pe forum!
Lista Forumurilor Pe Tematici
sweet_anime_best_anime | Reguli | Inregistrare | Login

POZE SWEET_ANIME_BEST_ANIME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana2019
Femeie
25 ani
Vaslui
cauta Barbat
28 - 80 ani
sweet_anime_best_anime / Istoria Anime-ului / Istoria... Moderat de ☆ღ Kikkyo ☆ღ, Joanna, Spy_may, °•.♥.•°Rosette°•.♥.•°
Autor
Mesaj Pagini: 1
Rena Ryuugu
Administrator

Din: Oradea
Inregistrat: acum 16 ani
Începutul secolului al XX-lea a marcat dezvoltarea proiectelor anime, odată cu experimentarea japoneză a tehnicilor animate explorate în Franţa, Germania, Statele Unite ale Americii şi Rusia.[3] Ecranizarea celui mai vechi anime a avut loc în 1917; era un clip de două minute cu un samurai care încerca să îşi testeze noua sabie pe ţinta sa, doar ca să fie înfrânt de către aceasta.[4]

Anul 1930 devine anul când animaţia devine alternativa narării comparate cu industria subdezvoltată a actoriei (live-action). Spre deosebire de America, industria live-action rămâne în Japonia o piaţă mică, suferind de bugetări şi restricţii ale locaţiilor şi castingurilor. Lipsa actorilor vestici, de exemplu, a făcut aproape imposibile realizarea filmelor a căror acţiune se desfăşoară în Europa, America sau lumi fantastice care nu implică Japonia. Animaţia le permitea artiştilor să creeze orice personaje şi locaţii.

Succesul filmului Albă-ca-Zăpada şi Cei Şapte Pitici al lui Disney din 1937 influenţează animatorii japonezi.[5] Osamu Tezuka adaptase şi simplificase numeroase tehnici de animaţie Disney pentru a reduce costurile şi numărul cadrelor în producţie. Această metodă a fost percepută ca o tehnică temporară care să îi permită producţia într-un program fix cu personal neexperimentat.

În timpul anilor '70, are loc o creştere a popularităţii seriilor manga, care ulterior au fost animate, în special cele create de Osamu Tezuka, care a fost numit o „legendă” şi „zeul manga”.[6][7][8] Munca sa şi a altor pionieri în domeniu au inspirat caracteristici şi genuri care sunt elementele fundamentale ale animeului de astăzi. Genul robotic (cunoscut ca „Mecha” în afara Japoniei), de exemplu, luase formă prin Tezuka, se dezvoltase în genul Super Robotului prin Go Nagai şi alţii, şi a fost revoluţionat la sfârşitul deceniului de Yoshiyuki Tomino, care dezvoltaze genul Robotului Adevărat. Anime-urile cu roboţi precum seriile Gundam şi Macross au devenit clasice în anii '80, stilul robotic fiind cel mai comun în Japonia şi restul teritoriilor. Perioada aceasta devine mai acceptată în mainstreamul japonez (deşi mai puţin ca seriile manga) şi cunoaşte o expansiune în producţie. Seriile anime cunosc expansiunea în magazinele de peste mări în anii '90 şi chiar mai mult după anul 2000.



_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Yondaime
Vizitator



Astazi, animatia japoneza (anime) este o cale media recunoscuta si acceptata ca o alternativa la traditionalele\" desene animate\" din occident, insa nu a fost tot timpul asa.Cum a luat nastere animeul? Care au fost inspiratiile, evenimentele, si oamenii care au dus la amploarea fenomenului ce o are cultura animeurile astazi? Care au fost cele mai influenta animeuri? La intrebarile acestea o sa incerc sa raspund pe parcursul acestui topic.

1.Inceputu rile

La inceputul secolului XX, filmele de animatie au fost la debutul lor. Incursiunile ocidentalilor in industria de film a fost urmata si de cei din Est, inclusiv de japonezi. Primele filme animate, au fost realizate la inceputul secolului amintit mai sus, iar ideea unui \" desen animat\" la japonezi a parcurs urmatorul traseul : din paginile de ziar/manga in filme animate. Acestea au prins un avant, cand, in anul 1914, artistii japonezi au inceput experimentele cu filmele animatie, dar cele care au fost realizate si au ajuns sa fie rulate, nu merita insa mentionate.

Segmentul de desene animate era deja cucerit de animatorii din ⦣\;8364\;œ\;V est⦣\;8364\;?, care au dominat scena lumii de atunci, cel mai remarcabil fiind studiourile Walt Disney( creatorii lui Mickey Mouse, Donald Duck, si alte caractere de desene animate populare) si Fratii Fleischer(Popeye Marinarul, Superman si Betty Boop).Aceste doua mari forte in lumea animatiei au creat capodoperele acelui timp, capodopere animate care au impus standarde desenelor din anii care au urmat. Disney, cu creatii de lung metraj ca si \"Alba ca zapada⦣\;8364\;? sau scurte metraje ca \" Steamboat Willie\" au avut un rol colosar in instrumentarul folosit pentru materialele animate.

Prin comparatie, japonezii au fost lenti, batand timid la ⦣\;8364\;œ\;p oarta regatul de animatie⦣\;8364 \;? si cum am spus mai sus, nu sunt mentionati in istoria cinematografilui cu privire la filmografia animata timpurie. Comparabil cu ce se facea in America si Europa pe atunci, japonezii nu erau concurenti. Inainte si dupa al doilea razboi mondial, insa japonezii au exeprimentat o noua metoda de animatie a desenelor.Aceasta a fost semintele animatiei japoneze pe care o vedem astazi.

Osamu Tezuka (⦣\;8364\;œ\; Dumnezeul manga⦣\;8364\;?, cum e supranumit de japonezi -l-am amintit si la rubrica ⦣\;8364\;œ\;F enomenul manga⦣\;8364\;?) , in timpul razboiului, pe atunci un muncitor de fabrica, cu aspiratii la cariera de doctor, a fost cel care a pus bazele animatiei, fiind numit si ⦣\;8364\;œ\;p arintele animatiei japoneze⦣\;8364 \;?. Tezuka a fost puternic marcat de desenele animate a lui Disney si a Fratilor Flesicher. Ca si copil, Tezuka a gasit consolare si distractie in schitele tatalui sau vazute prin intermediul unui proiector, infatisind personaje de animatie populare, cum ar fi Mickey Mouse si Donald Duck.

In fabrica unde lucra a fost foarte popular printre colegii de servici si a castigat respectul si admiratia lor prin imitarea stilului personajelor de animatie populare si prin conceperea si desenul unora proprii.Aceasta dragoste timpurie pentru animatie a pus bazele faimei lui Tezuka de mai tarziu si, in cele din urma a dus la nasterea fenomenului anime si manga cum le cunoastem noi astazi.

Istoricii si cunoscatorii in materie de animatie sunt de accord ca Tezuka a fost precursorul manga si anime, pentru ca exista multe dovezi in spatele acestei afirmatii : primul artist japonez care a desenat o povestire (\"Shintakarajima\", sau \"Comoara noua din insula\" in 1947, cel mai cunoscut ⦣\;8364\;œ\;t ankoubon\" sau\" roman grafic\".

In 1963, a fost primul desenator care a produs o serie de animatie cu success international :\" Testuwan Atom\" sau cum il stim noi,\" Astro Boy\". Impreuna cu Toei Animation(pentru care Tezuka a lucrat ca si artist plastic), Tezuka\'s Mushi Productions, a carui baze le-a pus Tezuka, a fost printre primele studiouri de animatie japoneze.

In primele animeuri si benzi desenate, bazandu-se pe influentele desenelor animate pe care le-a urmarit cand era copil, Tezuka a desenat capuri mari si figuri expresive, creeand astfel un stil propriu de animatie. Neobisnuitii ochi mari, in special au fost folositi de Tezuka pentru expresivitatea emotiilor personajelor.Stilul lui Tezuka\'s a influentat multi desenatori de manga si anime, tendinta care poate fi vazuta si in unele animeurile produse astazi.

Tezuka si cei care lucrau la studioul sau de animatie au fost considerati de criticii genului \"revolutionari\" prin accea ca au combinat intr-un mod complex intriga povestirii cu animatia. Spre deosebire de desenele din occident, individuale si in special episodice (in fiecare episode erau tratate alte teme si nu prea aveau o continuitate cu subiectul de baza) Tezuka prin animeurile ⦣\;8364\;œ\;A stro Boy\" si \"Kimba, Leul Alb\" a incercat sa spuna o poveste continua, reinoind repetarea intrigii atat prin eroii pozitivi cat si prin cei negativi.Personajele create au fost de asemenea expuse la schimbari. De exemplu, Kimba in cele din urma se transforma dintr-un leu tanar int- un leu matur,evoluand pe parcursul actiunii.Folosirea in acest fel al elementelor intrigii era pana atunci doar de domeniul filmelor (live action) sau serialelor TV.


pus acum 16 ani
   
Yondaime
Vizitator



Anime (アニメ, Anime?) (pronunţat /ˈćnɪmeɪ/ sau /ˈćnɪmə/ în engleză este o abreviere a termenului englez „animation” (însemnând animaţie), avându-şi originea în seria manga.[1][2]. Deşi termenul este folosit în Japonia pentru referirea unei animaţii în general, utilizarea în engleză se referă la un material originar din Japonia. În ţara lor originară sunt foarte populare, anul 2001 fiind perioada când Spirited Away(千と千尋の神隠し, Sen to Chihiro no Kamikakushi) a întrecut popularitatea filmului Titanic.

Anime-ul se raportează la o serie manga, aceste două fiind create în acelaşi timp. Alte serii, precum Medarot, sau chiar recentul Tokyo majin gakuen kenpucho sunt inspirate de jocurile video.

Seriile anime sunt distinse în serii televizate. Dacă durata standard a unui episod este în general 20 de minute, numărul total de episoade este variabil. Sfârşitul anilor '80/începutul anilor '90 marchează perioada când tot mai multe serii depăşesc un număr de episoade, cum ar fi Saint Seiya (聖闘士星矢, Seinto Seiya)(114 episoade) şi Dragon Ball Z(291 episoade). Formatul anime-urilor cu 26 de episoade cunoaşte expansiunea spre mijlocul anilor '90, fiind un format convenţional.

Original Video Animation (OVA) sunt produsele anime destinate vânzării video. Calitatea lor tehnică este superioară seriilor televizate, iar bugetul este mai ridicat.

Anime-ul este desenat manual, însă tehnicile asistate de calculator au devenit chiar comune în ultimii ani. Este utilizată în seriile televizate, filme, video-uri, jocuri video şi reprezintă toate genurile ficţionale.


pus acum 16 ani
   
Yondaime
Vizitator



Schita cu 8 emotii des prezente intr-un anime.

Modificat de Naruto (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
Yondaime
Vizitator





istoria...

38.3KB


pus acum 16 ani
   
Yondaime
Vizitator



Desenul unui ochi al unui personaj anime.

istoria... desenul unui ochi unui personaj anime.

2.6KB


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la